16 motive pentru care să consumi sare roz de Himalaya

stock-photo-pink-himalayan-salt-222640480Sarea este extrasă din minele aflate în Munții Himalaya din Pakistan sau India. Se găsește în două variante – roz sau negru. Prima se folosește în special în alimentație, iar a doua este utilizată pentru tratamente externe. Nu este tratată industrial, fiind în totalitate naturală, nerafinată, fără aditivi și fără adaos de iod. Conține 84 de minerale și oligoelemente (printre care sodiu, magneziu, fluor, calciu, crom, mangan, zinc) dintre cele 92 ce se găsesc în organismul uman. Sarea de Himalaya are un efect energizant, revigorant și detoxifiant.
De ce să nu consumăm sare de masă? Obișnuita sare de masă nu este altceva decât clorură de sodiu tratată industrial. Conține cantități mari de substanțe nocive pentru organism – aluminiu, iod și este săracă în substanțe nutritive. Pentru fiecare gram de sare de masă consumat și pe care organismul nu îl poate procesa, se va utiliza de 20 de ori cantitatea de apă celulară necesară pentru a neutraliza cantitatea de clorură de sodiu prezentă în sare. (www.viataverdeviu.ro)

Motive pentru a consuma sare roz de Himalaya:
1. Mineralele din sare (clorură de sodiu, calciu, potasiu, magneziu, sulfați) sunt absorbite cu ușurință de organism datorită dimensiunilor mici pe care le au
2. Previne semnele îmbătrânirii
3. Îmbunătățește calitatea somnului
4. Îmbunătățește funcțiile plămânilor și previne bolile aparatului respirator
5. Fortifică sistemul osos
6. Ajută la reglarea tensiunii arteriale
7. Îmbunătățește circulația sanguină
8. Previne deshidratarea
9. Intervine activ în procesul de digestie și favorizează o mai bună absorbție a substanțelor nutritive în intestin
10. Echilibrează PH-ul organismului
11. Echilibrează nivelul de zahăr din sânge, prevenind astfel apariția diabetului
12. Previne apariția crampelor musculare
13. Nu suprasolicită rinichii și vezica biliară, spre deosebire de sarea de masă
14. Este indicată în alimentația bebelușilor
15. Poate fi folosită în tratarea stărilor gripale
16. Se extrage de la o adâncime considerabilă, de unde nu poate fi contaminată cu orice fel de substanțe poluante

Sarea de Himalaya se poate adăuga în mâncare, poate fi folosită pentru realizarea inhalațiilor – în caz de bronșită, sinuzită, astm sau infecții ale urechii. Poate fi adăugată în apa de baie, în produse cosmetice sau în umidificatoare. Atenție la etichetă atunci când o achiziționezi! Asigură-te că provine din țările care au legătură geografică cu zonele din care se extrage, altfel este posibil ca sarea să nu fie 100% pură.

Poate fi achiziționată de la magazinele naturiste și chiar din anumite supermarketuri, la un preț rezonabil.
Surse:
http://diversificare.ro/alimente/2014/09/sare-de-himalaya-o-alternativa-sanatoasa/
http://viataverdeviu.ro/sarea-de-himalaya-uimitoarele-beneficii-pentru-sanatate/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s