Deserturi pentru zile fericite – o carte cu rețete desprinse din povești

11075720_812562885479904_2058430276_n„Un delicios parfum de prăjituri în casă, complicitatea unui moment împărtășit în bucătărie cu mamele noastre pregătind o masă de sărbătoare în familie, râsete nebune în jurul mesei la care luăm gustarea cu frații și cu surorile […]”, Prefață carte

„Deserturi pentru zile fericite” este scrisă de Guillemette Auboyer și Eve-Marie Briolat. Arta cofetarilor francezi este redată aici prin cele 200 de rețete reinterpretate într-un mod simplu și creativ. Cartea conține o varietate de deserturi – de la cupcakes, tarte, clătite, torturi, fursecuri, până la biscuiți, macarons, ciocolată caldă și multe altele. Singurul lucru dificil va fi alegerea desertului pe care vreți să îl preparați.

Cartea este împărțită în șase „capitole”, fiecare având deserturile cele mai potrivite:

  • Arome de toamnă
  • Pentru îndrăgostiți
  • Paște Fericit!
  • Arome estivale
  • Bunătăți pentru micul dejun
  • Ceaiul de la ora cinci

Mi-a plăcut foarte mult designul cărții, culorile vii, imaginile mari, întinse pe o pagină și faptul că rețetele sunt descrise pas cu pas, pe înțelesul tuturor. Pe deasupra, are și o tentă retro! Pentru mine, e cartea perfectă de deserturi!

Dacă încă nu te-am convins, îți spun câteva dintre rețete: Tort în dungi cu ciocolată, fistic și zmeură, Millefeuille cu ciocolată neagră, Fursecuri cu portocale, Pahare cu tiramisu la minut, Sufleu de ciocolată, Tartă amandină cu pere, Brioșe cu trei feluri de ciocolată, Spumă de ciocolată albă cu zmeură și busuioc, Buturugă de Crăciun cu flori de iasomie.

Cartea o poți achiziționa de aici: http://www.elefant.ro/carti/gastronomie/retete/altele/deserturi-pentru-zile-fericite-215928.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s