Muffins cu alune și cafea – perfecte pentru micul dejun și nu numai

stock-photo-chocolate-muffins-filled-with-peanut-butter-chips-and-mini-chocolate-chips-184574372Ador să fac muffins și brioșe. Sunt perfecte pentru micul dejun, ca o gustare între mese sau pur și simplu dacă îți este poftă de ceva dulce. Important este să înveți rețeta de bază, apoi îți poți crea propria variantă de mini-prăjitură, așa cum îi mai zic eu. Pentru azi am ales o rețetă de muffins cu alune și cafea, o combinație interesantă și gustoasă.

Ai nevoie de:

– 3 ouă ecologice medii

– 150 grame zahăr brun/nerafinat/din nucă de cocos (alege variantele mai sănătoase în locul zahărului rafinat din comerț)

– 100 grame unt cu 65% grăsime

– 100 ml smântână

– esență de rom

– o linguriță de cafea de orz

– 1,5 linguri cafea măcinată

– 3 lingurițe cacao

– 2 linguri alune mărunțite (nu foarte tare, trebuie să simți bucățelele de alune în muffins)

– o linguriță praf de copt

– 200 grame făină integrală

– opțional (2-3 linguri ulei de floarea soarelui)

Pentru decor:

– câteva bucăți de alune nesărate

– 50 grame ciocolată de masă

Mod de preparare:

Aprinde cuptorul și fixează-l la 180°C.

Amestecă într-un castron cafeaua de orz, cafeaua măcinată, alunele mărunțite și cacao, apoi topește untul. Sparge ouăle într-un castron încăpător. Adaugă zahărul treptat și amestecă cu mixerul la treaptă medie, până se obține o compoziție omogenă, spumoasă. Adaugă treptat untul topit, smântâna și esența de rom. Continuă cu făina amestecată în prealabil cu praful de copt, iar la final – amestecul de cafea, cacao și alune. Dacă consideri necesar, poți adăuga 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui pentru a se lega mai bine compoziția, însă nu este necesar.

Pune compoziția în forme de brioșe cu ajutorul unui poș, o pungă din plastic tăiată la vârf sau chiar cu o lingură. Cum îți este mai ușor!

Se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute, până muffins-urile trec de testul cu scobitoarea.

După ce le scoți din cuptor, pune-le la răcit pe un prosop curat, așezate pe o parte.

După ce se răcesc, decorează-le cu ciocolată topită și cu alune.

Spor la treabă și poftă bună!

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s