Recenzie „Ingredientele iubirii” de Nicolas Barreau

ingredientele-iubirii_1_fullsizeRomanul „Ingredientele iubirii”, scris de Nicolas Barreau, a apărut în anul 2010 și a fost tradus în douăsprezece țări, devenind în scurt timp de la apariția sa un bestseller internațional.
Acțiunea se petrece în Paris, deci tema nu are cum să fie alta decât iubirea. Cu personaje ce te cuceresc de la prima frază, locuri cochete, situații pline de umor și nu în ultimul rând – gastronomia franceză, romanul lui Nicolas Barreau are toate ingredientele necesare pentru a fi citit pe nerăsuflate.
Eroina romanului – Aurélie Bredin – deține un restaurant cochet pe Rue Princesse. Când este părăsită de iubit, cade într-o depresie până când, rătăcind pe străzile Parisului, se refugiază într-o librărie. Aici, găsește cartea ce îi va schimba viața – „Surâsul femeilor”, scrisă de englezul Robert Miller.
Aurélie descoperă că eroina romanului este chiar ea și micul restaurant de pe Rue Princesse. De aici, pornește o adevărată aventură în care tânăra dorește cu ardoare să îl cunoască pe autorul romanului. Numai că toate încercările ei vor fi zădărnicite de editorul André Chabanais, singurul care cunoaște adevărul despre scriitorul englez. Pe deasupra, se și îndrăgostește iremediabil de frumoasa eroină.
Lectura este ușoară, plăcută, plină de romantism și umor. Personajele sunt remarcabile, nu ai cum să nu te îndrăgostești de ele. O notă aparte este oferită romanului de faptul că povestea este spusă atât din perspectivă feminină – cea a lui Aurélie, cât și masculină – cea a lui André. Mai multe trebuie să aflați singure!

„Ingredientele iubirii sunt următoarele: o eroină încântătoare, un erou misterios, mult romantism, un strop de Paris și foarte, foarte mult șarm.” – Ellen Sussman, autoare bestseller New York Times

Poți achiziționa cartea de aici: http://www.elefant.ro/carti/fictiune/literatura-de-divertisment/romance/ingredientele-iubirii-211663.html

Sursă foto: elefant.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s