Fursecuri cu unt de arahide și ciocolată neagră

stock-photo-chocolate-chip-cookies-on-linen-napkin-on-wooden-table-stacked-chocolate-chip-cookies-close-up-161234591Fursecurile au marele avantaj – pe lângă gust – că se fac foarte repede. În mai puțin de 30 de minute ne putem bucura de un desert delicios, care merge de minune cu un pahar de lapte cald.

Ai nevoie de:

  • 65 grame unt semisărat, la temperatura camerei
  • 65 grame unt de arahide crocant
  • 190 grame de zahăr brun
  • 1 ou (ecologic)
  • 210 grame făină (integrală)
  • 1 linguriță praf de copt
  • 180 grame fulgi de ciocolată

Cum se prepară:

  • Încălzește cuptorul la 180 grade. Într-un castron mare amestecă untul de arahide și zahărul brun. Amestecă până ce textura devine foarte cremoasă, apoi adaugă oul și continuă să amesteci. Încorporează amestecul de făină, praf de copt și fulgi de ciocolată și amestecă cu rapiditate fără a frământa prea mult aluatul.
  • Acoperă tava de copt cu hârtie pergament. Întinde aluatul pe blatul de bucătărie și formează cercuri din aluat cu ajutorul unei forme metalice sau cu gura unui pahar. Așează cu grijă cerculețele din aluat în tavă și dă la cuptor pentru aproximativ 10 minute.
  • După ce s-au copt complet, scoate tava din cuptor și lasă fursecurile să se răcească complet înainte de a le scoate, altfel se vor rupe.

Sursă foto: shutterstock.com

Rețetă inspirată din cartea Deserturi pentru zile fericite, de G. Auboyer și E.M. Briolat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s