Banane caramelizate la tigaie

stock-photo-a-decadent-dessert-of-sliced-banana-caramel-and-cinnamon-vanilla-ice-cream-is-sandwiched-in-the-8230681

Ai mânca un desert dar nu ai timp să prepari ceva prea complicat? Sau ai invitați la cină pe care vrei să îi impresionezi cu un desert gustos, dar simplu de făcut? Atunci, bananele caramelizate sunt răspunsul. Se fac atât de rapid încât vor deveni preferatele tale.


Porții: 4

Timp de preparare: 10 minute

Dificultate: ușor


Ai nevoie de:

  • 4 banane
  • 150 grame zahăr brun (poți înlocui cu miere de albine sau sirop de agave, în cantități mai mici)
  • o linguriță rasă cu scorțișoară măcinată

Mod de preparare:

Decojește bananele și taie-le în două pe lung.

Pune zahărul într-o tigaie și amestecă continuu până se caramelizează. Între timp, adaugă și scorțișoara.

După ce zahărul s-a caramelizat adaugă jumătățile de banană. Întoarce-le pe ambele părți până sunt îmbrăcate complet în siropul format. Lasă-le aproximativ 15-20 de secunde pe fiecare parte.

Se pot servi cu: frișcă, înghețată de vanilie, migdale, alune nesărate, fulgi de ciocolată sau SIMPLE – sunt la fel de gustoase.

Poftă bună!

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s