Ciocolată caldă cu migdale și portocale

stock-photo-cocoa-157182299Laptele de migdale se potrivește perfect cu gustul amărui al ciocolatei amestecate cu coajă de portocală. Prepară și tu un alt fel de ciocolată caldă!

Porții: 6

Timp de preparare: 10 minute

Dificultate: ușor

Ai nevoie de:

  • 180 grame ciocolată neagră amăruie
  • 600 ml lapte de migdale
  • 20 grame zahăr brun
  • 30 ml lichior de portocale

Pentru ornat:

  • coaja rasă de la o portocală bio

Mod de preparare:

  1. Taie mărunt ciocolata.
  2. Toarnă laptele de migdale într-o cratiță, adaugă zahărul și lasă-l până aproape dă în fiert.
  3. Micșorează imediat focul, apoi adaugă ciocolata mărunțită și amestecă până la topirea completă a acesteia.
  4. Încorporează lichiorul de portocale. Procesul de fierbere nu trebuie să depășească 5 minute.
  5. Toarnă băutura în 6 căni și ornează cu coaja rasă de la o portocală.

Învață cum să prepari lapte de migdale aici.

Rețetă inspirată din cartea Deserturi pentru zile fericite.

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s