Muffins cu ciocolată și pere

stock-photo-muffin-and-coffee-155980235

Muffins-urile merg perfect cu o cană cu lapte cald, cu ceai sau cu cafea. Încearcă și tu o rețetă simplă și foarte gustoasă.

Muffins: 12

Preparare: 10-15 minute

Coacere: 15-20 minute

Dificultate: ușor

Ai nevoie de:

  • 80 grame unt semisărat
  • 250 grame de făină
  • 1⁄2 plic praf de copt
  • 140 grame de zahăr brun (sau alți înlocuitori de zahăr rafinat)
  • 2 pere
  • 2 ouă ecologice
  • 150 ml lapte
  • 80 grame fulgi de ciocolată neagră

Mod de preparare:

  • Încălzește cuptorul la 180°C.
  • Topește untul într-o crăticioară și lasă-l să se răcească.
  • Cerne făina într-un castron încăpător. Adaugă praful de copt și zahărul, apoi amestecă.
  • Curăță perele de coajă, apoi taie-le cubulețe.
  • Bate ouăle într-un bol mare. Adaugă untul topit și laptele aflat la temperatura camerei, apoi amestecă până se omogenizează compoziția.
  • Adaugă amestecul de făină, praf de copt și zahăr, cubulețele de pară și fulgii de ciocolată. Amestecă până când obții o compoziție omogenă.
  • Repartizează amestecul în hârtii pentru brioșe, astfel încât în  3⁄4 din hârtie să se afle aluat.
  • Bagă tava pentru brioșe la cuptor pentru 15-20 de minute, până când muffins-urile trec de testul cu scobitoarea.

Poftă bună!

Sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s