Castelul Neuschwanstein

Neuschfffwanstein_CastleCastelul Neuschwanstein se află în Bavaria, la aproximativ 2 ore depărtare de Munchen. Este un loc de o frumusețe rară, desprins parcă din cărțile de povești. Nu degeaba a fost inspirația Disney pentru crearea castelului Frumoasei Adormite din Disneyland.

Castelul a fost construit la ordinul Regelui Ludovic al II-lea, fiind ridicat în memoria compozitorului Richard Wagner. În interiorul castelului se află pictate pe pereți personaje din operele acestuia.

Construcția a început în anul 1868, iar după 20 de ani, odată cu moartea lui Ludovic al II-lea, au sistat. Construcția nu este finalizată nici astăzi.

Pentru a construi castelul, Ludovic al II-lea a trebuit să facă împrumuturi uriașe, precum și alianțe pentru a-și îndeplini exigențele extravagante.

Regele a murit timpuriu și în condiții misterioase. Nu a reușit să locuiască în castelul pentru care a depus atâtea eforturi financiare. Castelul, ce trebuia să fie refugiul lui, este acum deschis publicului larg, devenind cel mai vizitat obiectiv turistic din Germania.

Situat în vârful unui deal, castelul oferă o priveliște minunată. În apropierea sa se află podul Marienbrucke, o altă atracție pentru turiștii curajoși – situat deasupra unei prăpastii, podeaua podului este transparentă!

Cu siguranță Castelul Neuschwanstein este un obiectiv turistic ce trebuie vizitat dacă te afli în Germania și nu numai.

Alte fotografii:

 Neuschwanstein_Castle 8403775748_15b9d253de_oNeuschwanstein_Castle_LOC_print_rotated

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s