Somon la cuptor

teppan-salmon-621421_640

Ai nevoie de:

  • 2 fileuri de somon
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 legătură de spanac
  • 2 bucăți de praz
  • coriandru
  • sare
  • piper
  • boabe de muștar
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Spală somonul bine și scurge-l bine de apă.

Spală spanacul și taie-l grosier.

Taie prazul și călește-l puțin în ulei de măsline.

Stoarce zeama de la o lămâie și adaugă usturoiul pisat, boabele de muștar, 3 linguri ulei de măsline, sare și piper.

Pune hârtie pergament într-o tavă pentru cuptor. Așează spanacul, prazul călit și apoi somonul. Unge fileurile de somon cu jumătate din sosul preparat anterior.

Se introduce tava la cuptorul preîncălzit anterior la 200ºC și se lasă aproximativ 20-25 de minute. După primele 10-15 minute se adaugă și cealaltă jumătate de sos pe fileurile de somon.

Se decorează cu frunze de coriandru.

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s