Pepenele roșu, aliatul unui organism sănătos

Vara, cu toții consumăm cel puțin o dată pepene roșu, însă ar trebui să o facem mult mai des. Pepenele roșu este benefic pentru sănătatea noastră deoarece ajută la prevenirea unor boli precum cancerul și furnizează o gamă largă de nutrienți esențiali. În plus, este puternic hidratant și răcoritor – perfect pentru zilele calde de vară!

watermelon-698579_640

Pepenele roșu conține 92% apă, deci este ideal pentru a te hidrata. Pe lângă cantitatea mare de apă pe care o conține, acest fruct furnizează vitamine (C, E, D, B12, B6, A), niacină, tiamină, acid pantotenic, minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu) și lincopen – un puternic antioxidant care se găsește în cea mai mare cantitate în pepenele roșu (îl putem găsi și în roșii).

watermelon-815072_640Substanțele conținute de pepenele roșu reduc stresul oxidativ, luptă cu radicalii liberi, previn cancerul prin acțiunea antioxidanților (mai ales cel mamar și de prostată, dar și cel de col uterin sau de plămâni), reduc inflamațiile articulațiilor, deci facilitează o mai bună flexibilitate, previn formarea pietrelor la rinichi, scad riscul hipertensiunii arteriale, întăresc funcțiile creierului, ajută în cure de slăbire sau detoxifiere.

index

Încearcă să urmezi o cură cu pepene roșu 2-3 săptămâni. Consumă o porție pe zi și vei vedea că te vei simți mai energică, relaxată și vei avea o stare generală mai bună.

Consumă pepenele proaspăt, cât mai repede! Evită să îl depozitezi în frigider, cu o folie de plastic pe el deoarece se va oxida și își va pierde din calități.

Un gând despre „Pepenele roșu, aliatul unui organism sănătos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s