Chec cu ghimbir

ginger

Ce poate fi mai potrivit în această perioadă decât un chec? Se potrivește de minune la ceai sau atunci când ai poftă de ceva dulce.

Timp de preparare: 60 min.

Dificultate: ușor

Persoane: 4

Ingrediente:

  • 2 batoane de ghimbir confiat (20 grame)
  • 90 grame unt la temperatura camerei
  • 1 portocală mare
  • 80 grame zahăr brun
  • 2 ouă ecologice
  • 100 grame făină
  • 1 linguriță praf de copf
  • 1 linguriță cacao
  • 1 linguriță scorțișoară pudră

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 160°C.
  2. Într-un bol mare, pune batoanele de ghimbir tăiate cubulețe, untul, coaja de portocală rasă și zahărul. Amestecă până la omogenizarea completă.
  3. Încorporează ouăle unul câte unul și zeama de la portocală și amestecă.
  4. Amestecă praful de copt cu făina, cacao și praful de scorțișoară, apoi răstoarnă-le peste amestecul din bol. Amestecă până când aluatul este omogen.
  5. Unge o formă de chec cu unt și adaugă aluatul.
  6. Lasă checul la cuptor pentru 35-40 de minute până trece testul cu scobitoarea.
  7. Înainte de a scoate checul din formă așteaptă până se răcește complet.

Sfat: Poți tapeta checul cu zahăr pudră sau vanilat.

Pofta bună!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s