Ceaiul de hibiscus – beneficii pentru sănătate

Hibiscus_sabdariffa_dried

Ceaiul de hibiscus are o culoare roșie intensă, un gust acrișor și foarte plăcut. Poate fi îndulcit cu miere sau zahăr, însă are un gust extraordinar și dacă e servit simplu – în plus, dacă îl bei fără îndulcitor, ceaiul de hibiscus nu conține nici măcar 1 calorie. Are numeroase beneficii, este recomandat și persoanelor cu diabet tip II sau în distrugerea celulelor canceroase.

De ce să bei ceai de hibiscus?

  1. Crește nivelul de HDL (colesterol „bun”) și îl scade pe cel de LDL (colesterol „rău”)
  2. Îmbunătățește digestia
  3. Menține tensiunea arterială în limite normale
  4. Elimină lichidele în exces din organism
  5. Protejează împotriva stresului oxidativ
  6. Ajută în caz de gripă sau răceală
  7. Ajută la absorbția substanțelor nutritive
  8. Are proprietăți antiîmbătrânire datorită conținutului bogat în antioxidanți
  9. Are efecte diuretice
  10. Stimulează activitatea cerebrală
  11. Conține antioxidanți, o cantitate mare de vitamina C, minerale, aminoacizi, bioflavonoide

Contraindicații

Ceaiul de hibiscus nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează, celor care urmează un tratament de fertilitate sau care iau anticoncepționale, deoarece poate reduce nivelul de estrogen din organism. Nu este recomandat persoanelor cu tensiune arterială mică sau celor care au alergie la hibiscus.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s